Homepage » Miért jött létre az Ecoblog.hu honlap – Én történetem

Miért jött létre az Ecoblog.hu honlap – Én történetem

által Radek

A nevem Radek, és ezzel a bloggal arra szeretnék ösztönözni másokat, hogy másképp kezdjenek el gondolkodni a természettel kapcsolatos cselekedeteikről. Egyúttal szeretném leírni, hogy miért indítottam el az Ecoblogot. Ez a projekt a hobbim a stabil vállalkozásom mellett.

Vásárolok magamnak, majd tesztelek bio vagy zero-waste termékeket, majd írok róluk recenziókat. Ugyanakkor cikkeimben leírom tapasztalataimat vagy gondolataimat.

Sokat utazom, és az éves Santiago de Compostela-i utazásaim során, ahol megközelítőleg 1000 km-t gyalogolok, van időm hosszasan gondolkodni. Legutóbbi utazásom során rájöttem, hogy ezen a blogon keresztül tudok valami pozitívot nyújtani másoknak.

Az Ecoblog küldetése 

Hiszek egy olyan világban, ahol az emberek tisztelettel bánnak a bolygóval. Hiszem, hogy kis lépésekkel mindannyian meg tudjuk gyógyítóan változtatni a Földhöz való viszonyunkat. Hiszek abban is, hogy a blogon írt cikkeim inspirálják önöket, hogy jobbá és egészségesebbé tegyék a világot 🙂

Talán magára fog ismerni, és azt fogja mondani magának, hogy ön is gondolkodott már ezen, és úgy fog dönteni, hogy apránként megváltoztatja az életét. Lassan elkezdtem változtatni az életemen 🙂 Ezzel szeretném mindannyilyukat kicsit inspirálni.

Az Ecoblog nem a szélsőségesek számára készült

Nem a szélsőségeseknek akarok blogot írni. Jómagam nem tudom elképzelni, hogy egyik napról a másikra kidobok minden sampont, szappant, mosószert, nejlonzacskót és elkezdek használni mindent, ami ökológiai. Szép lassan, kicsi léptekkel. 

Nem kell azonnal mindent alaptól lecserélni, elkezdeni otthon kenyeret sütni, saját szappant főzni vagy saját fogkrémet készíteni, amely nem szennyezi a környezetet. A kis lépések azt jelentik például, hogy elkezdek egy környezetbarát táskát használni, amit nem dobok ki minden vásárlás után, vagy többszörösen viszek magammal környezetbarát gyümölcs zacskót vásárláskor.

Hagyja abba a pakolást a szupermarketek nejlonzacskóikba, és ezzel máris segít a természeten. A változásnak alulról kell kezdődni. Ezeket a gondolatokat szeretném másokkal megosztani. Ezért létezik ma ez az Ecoblog.

Hiszek abban, hogy a változásnak alulról kell kezdődnie

Azt akarom, hogy a háztartásom környezetbarát legyen, és támogassa a fenntarthatóságot, ez azt jelenti, hogy ne mi magunk pusztítsuk el a bolygót. Ugyanis eddig más bolygónk nincs. Szeretném inspirálni önöket is erre 🙂

Az álmom, hogy az első 1000 embernek segítsek a változásban. Segítségemre lesz ebben? 

Hagyjon megjegyzést